и Габриела РуменоваТърговците да бъдат коректни, а почиващите да четат внимателно

...
и Габриела РуменоваТърговците да бъдат коректни, а почиващите да четат внимателно
Коментари Харесай

Българска майка и децата й пропищяха от гледката от стаята й в хотела

и Габриела Руменова

Търговците да бъдат правилни, а почиващите да четат деликатно изискванията за използването на туристическите услуги, с цел да може сезонът да премине умерено и с позитивни страсти.

А при възникване на проблем, участниците в разногласието да бъдат диалогични и да търсят рационални и справедливи и за двете страни двете страни решения. За това прикани в ефира на радио " Фокус ".

Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние, потребителите ".
„ В началото на новия летен сезон станах очевидец на обстановка, в която туристи се възмущаваха, че са им таксували шалтета и масичка към наетите от тях два шезлонга и чадър, като твърдяха, че не е имало предварителна информация за това.

Нашата инспекция на осведомителната табела за платената зона сподели, че цени за наем на масичка и шалтета въпреки всичко има, само че те са със значително по-дребен шрифт и в надалеч по-невзрачен цвят спрямо тези за основните атрибути - шезлонг и чадър.

Това е неточно от страна на търговеца и може да вкара в заблуждение потребителя, както и се е случило с тези хора, описа Руменова.

Тя добави, че това е нелоялна комерсиална процедура и за нея би трябвало да сезират контролния орган – Комисия за защита на потребителите, както и Министерството на туризма.
Във връзка със случая специалистът напомни, че ценоразписите за предоставяните на плажа и където и да било другаде услуги, менютата в заведенията и така нататък, би трябвало наложително да са и на български език и в български лв..

Те би трябвало да са ясно и четливо изписани и да не вкарват в заблуждение посредством игра с шрифтове, цветове и прочие

Освен това, в случай че търговецът не е показал цена за дадена услуга, то потребителят не следва да дължи нищо. 

В предаването „ Денят на Фокус “ Габриела Руменова предложи преди да резервираме място за настаняване, откакто към този момент сме прегледали няколко предложения, да се върнем и да прочетем още веднъж в детайли тази, на която сме се спрели, преди да я капарираме. Така ще се уверим, че не сме се заблудили за нещо.

Добре е също по този начин преди този момент да се свържем с обекта и да се поинтересуваме на рецепция за значимите за нас неща, защото от наша позиция те може да се решаващи да се спрем на точно тази оферта, а за хотелиера да са второстепенни или напълно незначителни.

Тя даде образец с чадъри към all inclusive-a на хотел, които се оказват на последна линия.

А също и с история на майка с дребни деца с резервация на стая, за която се е знаело, че няма аспект към морето, само че не е било известно, че прозорците гледат към гробищата. 

Руменова обърна внимание и на това да се внимава с амбулантните търговци на храна и плажни такъми, както и наложително да се изисква касов бон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР